Controale IGSU în cluburi şi discoteci. Patru unităţi au fost închise. Arafat: Responsabilitatea principală revine administratorilor

13 noiembrie 2022, 15:20

Apariţia pompierilor în mai multe cluburi şi discoteci din Bucureşti, dar şi din judeţele Iaşi şi Cluj, a stricat nu doar  petrecerile, ci şi socotelile patronilor.

Oamenii legii au verificat  gradul de ocupare din cluburile respective, numărul de ieşiri de urgenţă şi accesibilitatea acestora din urmă. Două cluburi din Iaşi şi unul din Paşcani au fost închise imediat.

Şi într-un club din Bucureşti pompierii au găsit mult mai multe persoane faţă de numărul maxim prevăzut de lege. Atât cluburile din judeţul Iaşi, cât şi cel din Capitală au fost amendate cu câte 100.000 de lei şi vor avea lacătul pe uşă în următoarele 60 de zile.

Alte două cluburi, unul din judeţul Cluj şi unul din Bucureşti au fost amendate pentru depăşirea numărului maxim de persoane. Asta pentru că legea prevede că Localurile mai mici de 200 de metri pătraţi pot fi doar amendate, nu şi închise pentru supraaglomerare.

În total, 40 de obiective au fost verificate în nopţile de vineri şi sâmbătă.

De la începutul anului şi până acum, la nivel naţional au fost făcute aproape 3.000 de controale.

Cuantumul amenzilor aplicate este de peste cinci milioane de lei.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat: Responsabilitatea principală revine administratorilor care trebuie să se asigure permanent că măsurile sunt implementate şi respectate. În caz contrar putem asista la noi situaţii care se pot transforma în adevărate tragedii, cum am văzut şi în alte ţări în ultima perioadă. Cele patru cluburi închise au avut problem majore: problema excederii a numărului permis în documentele de funcţionare şi probleme de acces la ieşirile de urgenţă. Dorinţa noastră este ca persoanele aflate în aceste amplasamente să fie în siguranţă, să se distreze în siguranţă, iar administratorii spaţiilor respective să respecte legea.

Cele patru cluburi rămân închise timp de 60 de zile.

DSU anunţă că verificările vor continua în perioada următoare şi în alte oraşe din ţară.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite