Controale și amenzi de 38.000 de lei în Capitală pentru abateri de la normele din domeniul sănătății

În urma activităților echipele de control polițiștii au aplicat, în ultima perioadă, 10 sancțiuni contravenționale în valoarede 38.000 de lei pentru nerespectarea Legii 55/2020 și pentru abateri de la normele din domeniul sănătății publice, anunță Poliția Capitalei.

13 Decembrie 2020, 11:04 (actualizat 13 Decembrie 2020, 11:06) Știrile TVR |
Polițiști, controale

Pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, poliţişti ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, împreună cu jandarmi, polițiști locali, dar și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor București continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost desfășurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

La data de 11 decembrie, politiști ai Secției 15 Poliție împreună cu jandarmi au efectuat verificări în interiorul unui mall din sectorul 4, fiind verificate 25 de societăți comerciale, iar 57 de persoane au fost legitimate. În urma acestei activități au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.500 de lei pentru nerespectarea dispozițiilor Legii 55/2020.

La data de 12 decembrie, polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice - Sector 6 și Secția 25 Poliție au sancționat cu o amendă de 5.000 de lei pe administratorul unei societăți comerciale având în vedere că localul acestuia funcționa cu o terasa închisă cu geamuri.

În cursul aceleeași zile, polițiști ai Secției 13 Poliție împreună cu polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 3 au acționat într-o piață și în două mari magazine din zona de competență. De precizat este faptul că la unul dintre cele două magazine, polițiștii au constatat că aparatul de termoscanare, amplasat la intrare, prezenta o defecțiune în ceea ce priveste afișarea temperaturii. În urma verificărilor la aceste obiective au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de peste 21.000 de lei.

În sectorul 2 al Capitalei, politiști ai Poliției Sectorului 2, sprijiniți de politiști locali au desfășurat activități de prevenire a răspândirii SARS-Cov2 în zonele aglomerate, în special în incinta unui mall de pe raza de competență. În urma activitățiilor au fost verificate 48 de societăți comerciale și au fost legitimate peste 60 de persoane, fiind aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.500 de lei.

Totodată, polițiști ai ServiciuIui de Investigare a Criminalității Economice - Sector 1 sprijiniți de polițiști de la Secțiile 1-5 și polițiști locali au legitimat 55 persoane și au verificat 30 societăți comerciale.

 

sursa mediafax

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 25°C
IASI 16°C 21°C
CLUJ 15°C 19°C
CONSTANTA 19°C 21°C
CRAIOVA 20°C 22°C
BRASOV 14°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI