Controale după accidentul de sâmbătă. Inspectorii de trafic rutier vor face verificări inclusiv noaptea și în weekend

7 octombrie 2019, 20:09

Vehicule de peste trei tone și jumătate, camioane și microbuze, au fost trase astăzi pe dreapta și verificate de inspectorii de trafic rutier.

Șoferul unui camion a primit o amendă de 6 mii de lei și a rămas fără certificatul ITP pentru că circulase cu o anvelopă tăiată.

Accentul s-a pus mai ales pe tahograf, dispozitivul care înregistrează viteza autovehiculului și permite verificarea respectării, de către șoferi, a timpului de odihnă și de lucru.

Un șofer profesionist nu are voie să circule mai mult de 9 ore zilnic, și nu poate depăși 4 ore și 30 de minute de condus continuu. E obligat să facă o pauză de cel puțin 45 de minute.

Șoferii se plâng că aceste ore sunt pierdute pe centuri extrem de aglomerate. În plus, nu există parcări amenajate, cu minime măsuri de siguranță pentru mărfurile transportate în camioane.

Un mesaj, care a ajuns viral pe internet, a venit de la un șofer care îl critică pe ministrul Transporturilor că nu vine cu nicio soluție, ci cu controale și cu amenzi.

Aveţi habar în ce condiţii lucrează un camionagiu din România?? Ştiţi cumva că se fac cam 7h pe centura Bucureşti şi de acolo până la Arad mai sunt 550 km?? Vă aşteptăm la noi în „celule”, stimate domn, să vă povestim ce înseamnă să faci transport într-o Românie furată de 30 ani de politicieni, într-o țară unde se surpă autostrăzile înainte de a implini 3 ani, într-o țară unde politicienii circulă cu escorte să aibă loc în traficul produs de săraci„.

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier a anunțat că aceste controale se vor intensifica în următoarele 30 de zile, mai ales noaptea și în weekend.

Șoferii care depășesc timpii de mers sau care folosesc dispozitive ce pot modifica datele tahografului riscă amenzi cuprinse între 9.000 și 12.000 de lei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă