Disensiuni PNL-PSD pe tema creşterii pensiilor şi a salariului minim. Gorghiu: Domnul Budăi are obligația să se concentreze pe reforme, a făcut doar promisiuni nerealizabile. Ministrul Muncii: Nu comentez declarațiile

1 septembrie 2022, 13:33

Alina Gorghiu, președinte interimar al Senatului a mai spus: ”Domnul Budăi are obligația să se concentreze pe reformele pe care le are de livrat către public. Vom fi într-o mare problemă dacă Ministerul Muncii nu vine cu reforma pe salarizare și reforma pe pensii. Nu le-am văzut, dânsul nu a vorbit despre ele, a vorbit exclusiv despre triplări , măriri de 5,6, 10, 20 de ori de pensii și salarii, promisiuni nerealizabile, nesustenabile în acest moment. (…) Nu veti devea PNL vorbind despre majorări de pensii și salarii câtă vreme alocările bugetare pentru așa ceva nu există”

Marius Bădăi, ministrul Muncii: Nu o sa comentez în niciun fel declaratiile colegilor liberali. Noi credem cu tărie că grija față de cetățenii români care au muncit în România, care muncesc în România, care ne-au crescut pe noi și avem țara de astăzi nu ține de ideologie, ține doar de responsabilitatea unei coaliții politice sau a unui guvern. Sunt măsurile la care PSD ține foarte mult și vom discuta în coaliție si sper ca prin dialog în coaliție să ajungem la soluția pe care sunt sigur că ne-o dorim cu toții.

Ministrul Muncii, Marius Budăi a susținut că noul pachet de măsuri sociale pe care PSD îl va propune spre aprobare coaliției de guvernare conține majorări de pensii, salarii, dar și premii pentru elevii care iau medalii la olimpiade și pentru profesori care i-au pregătit.

Ministrul Muncii a declarat că impactul bugetar al majorării pensiilor este de 11 miliarde de lei și că toate calculele social democraților au la bază estimările și cifrele ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

Potrivit surselor, în ședința Biroului Permanent al PNL, liberalii l-au criticat aspru anunțul ministrului Muncii, revoltați de faptul că acesta nu a prezentat pachetul coaliției, înainte de a-l face public și de faptul că acesta nu ar fi bazat pe date reale.

Analiștii economici susțin că măsurile propuse de PSD nu sunt sustenabile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite