Contre între PNL și PSD pe tema unui nou pachet social anunțat de ministrul Budăi. Analiștii economici spun că măsurile nu sunt sustenabile

31 august 2022, 17:42

Ministrul Muncii, Marius Budăi susține că noul pachet de măsuri sociale pe care PSD îl va propune spre aprobare coaliției de guvernare conține majorări de pensii, salarii, dar și premii pentru elevii care iau medalii la olimpiade și pentru profesori care i-au pregătit.

Ministrul Muncii susține că impactul bugetar al majorării pensiilor este de 11 miliarde de lei și că toate calculele social democraților au la bază estimările și cifrele ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Muncii, Marius Budăi: PSD propune creșterea pensiilor cu 10%. Impactul bugetar e de 11 miliarde de lei. Salariul minim ar putea ajunge la 3.000 de lei

Liderii PSD mai propun și premii de 5000, 8000 și 10.000 de euro pentru elevii care vor lua medalii de aur, argint și bronz la olimpiade, dar și premii de 2500 de euro și 5000 de euro pentru profesorii care îi pregătesc pe aceștia.

Potrivit surselor, în ședința Biroului Permanent al PNL liberalii au criticat aspru anunțul ministrului Muncii, revoltați de faptul că acesta nu a prezentat pachetul coaliției, înainte de a-l face public și de faptul că acesta nu ar fi bazat pe date reale.

CITEȘTE ȘI: Ședință cu scântei la PNL, după declarațiile lui Budăi despre pensii și salarii. Ciucă: Nu am discutat în coaliție, nu avem încă proiectul de buget pentru 2023, nu pot răspunde

Analiștii economici susțin că măsurile propuse de PSD nu sunt sustenabile.

Ministrul muncii spune că, pe lângă discuțiile din coaliție, va exista un dialog și cu mediul de afaceri despre majorarea salariului minim pe economie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite