Contraofensivă ucraineană în teritoriile ocupate de ruși

17 august 2022, 21:39

Exploziile din Crimeea au provocat perturbări grave ale logisticii rusești. Niciun oficial ucrainean nu a ieșit public să revendice responsabilitatea, rușii au spus că sunt un rezultat al sabotajului, dar cert este că asemenea așa-numite „incidente” e foarte posibil să mai fie, dacă ar fi să ținem cont de declarația făcută de președintele Zelenski special pentru locuitorii din Crimeea.

Ucrainenii au difuzat noi imagini cu atacuri al rușilor în regiunea Odesa – aceste imagini sunt de la 60 de km de oraș, în localitatea Zatoka tot de pe țărmul marii.

În regiunea Donetsk din estul țării, unde zgomotul exploziilor pare că nu mai încetează, evacuările sunt făcute de poliția ucraineană. Planul e că măcar două treimi dintre localnici să plece înainte de venirea iernii.

Lupte, evacuări, atacuri sau sabotaje, pe acest fundal ajunge mâine în Ucraina secretarul general ONU Antonio Gutteres. Merge special la Lvov pentru o întâlnire cu președinții ucrianean Vladimir Zelenski și turc, Recep Erdogan, cu discuții mai ales despre exportul de cereale din Ucraina. Și apoi va vizita Odesa, unul dintre cele trei porturi utilizate în cadrul acordului internaţional ce a permis deja plecarea a peste 20 de vase încărcate în special cu porumb şi grâu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite