Continuă violențele la Ierusalim. Mai multe familii de palestinieni urmează să fie evacuate din Ierusalimul de Est pentru a face loc unor noi colonii israeliene

10 mai 2021, 13:54

A fost încă o noapte incendiară în Ierusalim. Zeci de oameni au fost răniți în confruntările dintre poliția israeliană și palestinieni.

Totul a început după o decizie prin care mai multe familii de palestinieni, în jur de 70 de persoane cu totul, urmează să fie evacuate din Ierusalimul de Est pentru a face loc unor noi colonii israeliene.

Planul este aspru criticat de mai multe state, printre care Iordania, Turcia și Iran, iar situația va fi discutată și în consiliul de securitate ONU.

Orașul sfânt este mărul discordiei în conflictul istoric din regiune.

Israel consideră Ierusalim în întregime capitala sa, în timp ce palestinienii pretind Ierusalimul de Est în jurul căruia și-a dori constituirea propriului stat.

Curtea Supremă, care trebuia ieri să asculte apelul familiilor palestiniene, a decis să amâne ședinșa și va stabili o nouă dată în termen de 30 de zile, timp în care proiectul imobiliar din Ierusalimul de Est este blocat.

Tensiunile din Ierusalim s-au extins deja și în alte zone.

La granița cu Fâșia Gaza pompierii luptă cu incendiile declanșate printr-o nouă metodă a militanților palestinieni care trimit peste graniță baloane incendiare.

La Ierusalim situația riscă să degenereze și mai mult.

Astăzi este programat acolo un marș anual al naționaliștilor evrei, prin care se sărbătorește anexarea orașului în urma războiului din 1967, și care vor trece chiar prin cartierele arabe ale orașului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite