Continuă vaccinarea cu serul AstraZeneca, chiar dacă sunt unii care îl refuză. „Să ne fie frică de ce? Că avem șansa la viață și că îi respectăm pe ceilalți?”

17 martie 2021, 20:22

La centrul de vaccinare din cadrul Institutului Parhon erau programate pentru imunizarea cu serul AstraZeneca, până la ora prânzului, 49 de persoane. Jumătate din acestea nu s-au mai prezentat la centru.

Pacienţii care au ales să se imunizeze au pus în balanţă avantajele şi riscurile la care se supun fie prin eventuale reacţii adverse, dar mai ales în urma unei infectări cu noul coronavirus.

Și în Mehedinți sunt români care au renunțat la programarea pentru vaccinarea cu AstraZeneca. La cele două centre unde se folosește serul britanic, nicio persoană nu mai este pe listele de așteptare.

Aproximativ jumătate dintre pacienţii înscriși au venit însă la vaccinare.

Agenţia Europeană pentru Medicamente va lua mâine o decizie în ceea ce priveşte folosirea serului AstraZeneca.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare: „Vom vedea dacă va fi nevoie de un vaccin tot pe bază de vector viral, de pildă de la Johnson & Johnson, care oricum are o schemă de vaccinare cu o singură doză, sau va fi nevoie să folosim un vaccin cu tehnologie de ARN mesager Pfizer sau Moderna„.

Vaccinarea cu cea de-a doua doză AstraZeneca ar trebui să înceapă în România după 14 aprilie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite