Continuă mărturisirile #metoo. O tânără acuză că a fost agresată de profesorul de matematică în timpul orelor de meditație

19 octombrie 2017, 19:44

O tânără din Bucureşti a povestit că, în liceu, profesorul de matematică de la meditaţii făcea mereu aluzii cu conotaţii sexuale şi le atingea pe fete: „Cât durau meditaţiile, îşi freca piciorul de picioarele mele, până la coapse, îmi masa umerii mie şi colegelor mele. Când greşeam, îi spunea băiatului din grupă că are voie să ne dea sutienul jos şi, dacă mai greşim o dată, va avea voie să ne pună mâna pe sâni.

Subiectul mărturisirii este un profesor de la unul dintre cele mai bune licee din Bucureşti. Nici el, dar nici directorul nu au putut fi contactaţi pentru a oferi un punct de vedere.

Mesajul postat de tânără pe o rețea de socializare a generat, însă, un val de comentarii ale actualilor elevi, care au condamnat confesiunea fetei: Omul doar glumeşte şi face ca atmosfera să fie destinsă. E drept, sunt aceleaşi glume de vreo 20 de ani probabil, dar nu e ca şi cum chiar vorbeşte serios.

Alţi bărbaţi şi-au declarat solidaritatea faţă de femeile care au trecut prin astfel de experienţe: „Mie- greu să-mi imaginez cum e să n-ai linişte, să te simţi constant atacat pe stradă, să îţi asumi un mare risc când pleci singur prin pădure, pe munte sau pe drumul principal, să priveşti circumspect colegii sau familia, să te lovească-n plex comentariul libidinos al unui străin şi mâna conectată după.”

Le mulţumesc tuturor femeilor care m-au schimbat treptat din mascul în om.”

Fenomenul #metoo l-a vizat şi pe rapperul Călin Ionescu,  de la trupa RACLA. Acesta a fost acuzat de hărţuire sexuală, dar artistul a negat. Compania la care lucra a renunţat însă la colaborarea cu el în urma acestui scandal.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite