Continuă haosul din aeroporturi. Avertismentul unei companii: Problemele vor persista toată vara

Vacanţele mult aşteptate încep cu o mare încercare. Aglomeraţia din aeroporturi. Mai nou este nevoie să fiţi prezenţi cu cel puţin trei ore înainte de decolare, ca să fiţi siguri că treceţi prin toate procedurile de securitate. În pandemie, companiile aeriene au renunţat la mulţi angajaţi, iar acum personalul este insuficient. De asemenea, un sfat important vine de la consultanţii în turism: ideal ar fi să plecaţi în vacanţă fără bagaje de cală, mai ales pe distanţe scurte. Luaţi doar strictul necesar într-un bagaj de mână.

26 Iunie 2022, 17:18 (actualizat 26 Iunie 2022, 19:04) Știrile TVR |

Furnicar de lume pe cel mai mare aeroport din țarã, Aeroportul Henri Coandã. Este la fel de aglomerat ca în 2019, atunci când pandemia nu ne încercase nici sãnãtatea și nici plãcerea de a cãlãtori. Doar cã acum provocãrile sunt timpii mari de aștepare, personalul insuficient, cursele amânate sau chiar zborurile anulate.


De cel puțin douã sãptãmâni, indiferent de zi și de orã, aeroportul Otopeni este permanenet aglomerat. Companiile aeriene și-au redus personalul în pandemie. Iar multe zboruri sunt programate la aceeași orã și de aici rezultã haosul. Cei care vor sã evite ruinarea concediului de la primul pas ar trebui sã plece din timp de acasã.
Dacã pânã acum era suficient sã veniți la aeroport cu douã ore înainte de decolarea avionului, în aceastã perioadã autoritãțile vã cer sã veniți cu cel puțin trei ore înainte, în așa fel încât sã fie timp suficient pentru parcurgerea tuturor procedurilor de securitate.

Reprezentanții Autoritãții pentru Protecția Consumatorilor le reamintesc oamenilor cã pentru zborurilor anulate pot primi compensații financiare de pânã la 600 de euro. În viitorul apropiat, situația nu se va schimbă pe aeroportul Henri Coandã. Cum extinderea lui a fost amânatã cu câțiva ani, singura soluție rãmâne mutarea unor curse pe aeroportul Bãneasa.

Ultimele sãptãmâni au adus haos în aeroporturi din toatã Europa. În special în Vest, au fost proteste ale angajaților companiilor aeriene, ceea ce a dus inevitabil la zboruri anulate, curse întârziate, nervi întinși la maximum.

Aeroporturile din Spania sunt extrem de aglomerate în această perioadă. De la 1 iulie Ministerul de Interne va suplimenta cu 500 de polițiști controlul documentelor. Partea bună este că greva insoțitorilor de bord de la Ryanair nu a afectat niciunul dintre cele 438 de zboruri anunțate pentru acest sfârșit de săptămână.

Ministerul român de Externe a emis și o atenționare de călătorie pentru Spania din cauza protestelor anunțate și pentru luna iulie.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 25°C
IASI 16°C 21°C
CLUJ 15°C 19°C
CONSTANTA 19°C 21°C
CRAIOVA 20°C 22°C
BRASOV 14°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI