Continuă căutările celor 12 minori din tabăra Copiii Soarelui. Avocatul liderului spiritual spune că ei au urmat cursurile unei școli din SUA

30 mai 2022, 12:50

Consilierii de la Protecția Copilului au reușit să identifice o parte dintre părinții copiilor și vor să ia legătura cu ei. Au intervenit prin Serviciul Evidența Persoanelor care, în baza certificatelor de naștere au reușit să afle adresele părinților. Ei locuiesc în Prahova, Dâmbovița, Iași.

Cercetările continuă în cazul Asociației Copiii Soarelui. Joi după amiază, polițiștii și procurorii  l-au reținut pe Ardelean Fărcaş, cunoscut sub numele Adi de la Brad, liderul acestei organizații.

În tabăra Copiii Soarelui veneau în fiecare an sute de oameni din țară și din străinătate pentru a practica meditația și emanciparea spirituală.

Acolo se aflau în permanență câteva zeci de persoane, dar și 12 copii minori care se aflau ori doar cu mamele, ori cu mamele și cu tații lor.

Imediat după ce a fost reținut liderul organizației, aceștia au dispărut, iar acum inspectorii de la Protecția Copilului încearcă să le dea de urmă ca să vadă dacă au suferit posibile abuzuri și să vadă cum a fost posibil să le fie interzis accesul la Educație și Sănătate.

Pe de altă parte, avocatul lui Ardelean Fărcaș susține că minorii au urmat cursurile unei școli din Statele Unite și că există documente în acest sens.  Autoritățile se află în tabără pentru a verifica dacă există asemenea documente și dacă acestea sunt false.

Cercetările continuă și în ceea ce privește cazul Ardelean Fărcașu pentru stabilirea veridicității acuzațiilor de hărțuire sexuală și de viol.

Ancheta continuă în comunitatea „Copiii Soarelui” din Hunedoara. Sunt căutaţi minorii plecaţi din centru. Liderul spiritual e în arest sub acuzaţia de şantaj, viol, împiedicarea accesului la învăţământ obligatoriu

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite