Continuă audierile în dosarul protestului din 10 august. La Parchet a venit șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, Cătălin Paraschiv

23 august 2018, 13:11

Colonelul Cătălin Paraschiv a fost chemat la Parchetul Militar. În calitate de martor, însă, nu a exclus că ar putea fi pus sub acuzare.

Trupele de elită ale colonelului Paraschiv au fost solicitate să intervină în Piață şi să salveze jandarmerița căzută sub pumnii și picioarele huliganilor. Oamenii lui nu sunt acuzați de violente, însă Paraschiv apare în imagini când smulge telefonul unui jurnalist de la Hotnews aflat în live pe Facebook. Imaginile au rămas stocate pe rețeaua de socializare, apoi au apărut imagini cu aceeaşi scenă filmate și de pe un bloc din apropiere.

Între timp, numărul celor care au depus plângeri penale împotriva jandarmilor a ajuns la 651. Printre ei, și deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Procurorii vor să identifice jandarmii violenți.

Sebastian Cucoş, care a era şef al Jandarmeriei în data de 10 august, a fost împuternicit de ministrul de interne Carmen Dan prim adjunct. Cucoș a câștigat concursul pentru șefia Jandarmeriei, dar CSAT nu i-a dat avizul de numire, iar acum se aşteaptă finalizarea anchetei în dosarul violenţelor. Acum, șeful interimar al Jandarmeriei este Ionuț Sindile, fostul prim-adjunct al lui Cucoș.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE La Parchet a venit șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, Cătălin Paraschiv.

Mai devreme a venit la Parchetul Militar deputatul USR Emanuel Ungureanu, ca să depună o plângere împotriva jandarmilor, a transmis Alex Costache, de la Parchetul General. Deputatul spune că în seara zilei de 10 august se afla în Piața Victoriei și a fost gazat de forțele de ordine. Numărul plângerilor a ajuns la aproape 400.

Pe de altă parte, în celălalt dosar, privind violențele împotriva jandarmilor, la Poliția Capitalei, procurorii de la Parchetul București audiază 2 persoane – doi dintre bătăușii jandarmeriței prinse în mulțime la miting. Dimineață au fost percheziții la domiciliile lor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă