Continuă ancheta în cazul incendiului de la ATI Piatra Neamț. Au fost ridicate noi probe

17 februarie 2021, 09:36

Aflarea cauzelor incendiului tragic din 14 noimebrie de la Spitalul Județean din Neamț este amânată din cauza mersului anevoios al anchetei. Nici acum nu se știe cum a fost posibil ca într-un spital să își piardă viața 10 persoane, chiar în secția ATI.

Ancheta este condusă de Parchetul de la Lângă Inalta Curte de Casație și Justiție care, astăzi, a solicitat polițiștilor să preleveze mai multe probe materiale și înscrisuri.

Anchetatorii au solicitat date ale terminalelor din saloanele ATI care au ars, adică informațiile ce ar fi trebuit stocate în sistemul IT al spitalului, dar care, până acum, nu au fost găsite.

Pe lângă acestea, au fost cerute toate fișele pacienților aflați în momentul incendiului în secție, atât ale celor decedați în salon, cât și ale celor care au murit, ulterior, în Spitalul de la Lețcani, din Iași.

Cu sprijinul pompierilor, criminalișii au ridicat din saloanele arse alte probe materiale, pe lângă cele prelevate deja imediat după incendiu.

Sunt verificate, de asemenea, toate datele referitoare la achizițiile și investițiile de la secția ATI, începând cu anul 2005.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite