Continuă ancheta după incendiul de la Matei Balș, pentru a se afla ce s-a întâmplat în saloanele cuprinse de flăcări

30 ianuarie 2021, 20:24

Anchetatorii s-au întors la locul tragediei de la Matei Balș în echipe mixte. Pe lângă procurori, în pavilionul V unde au ars saloanele, au intrat polițiști, pompieri și specialiști ai Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitatea Minieră şi Protecţie Antiexplozivă. Fiecare colț al clădirii a fost inspectat în căutare de probe care să-i lămurească pe anchetatori cum a fost posibil ca totul să ardă ca o torță.

Au intrat în posesia anchetatorilor și imaginile de pe camerele de supraveghere și au fost căutate sursele alternative de încălzire despre care au vorbit unii martori.

Cert este că în saloane existau sisteme prin care pacienții în nevoie puteau primi oxigen. Un lucru extrem de periculos, dacă personalul și pacienții nu respectă regulile. În doar o fracțiune de secundă totul poate exploda, susțin specialiștii care se ocupă cu montarea sistemelor de oxigen în spitale.

În astfel de saloane, susțin experții, personalul medical trebuie să știe exact cum să acționeze, încăperile trebuie aerisite din oră în oră și montante sisteme de ventilație în zona podelei.

În fața institutului au venit pe durata întregii zile oameni care au aprins lumânări pentru cei care au pierit în incendiu.

Unul dintre bolnavii transferați după tragedia la Spitalul Universitar a murit, din cauza complicațiilor provocate de covid. Alți 9 pacienți dintre cei 53 transferați sunt în acest moment internați în secțiile de Terapie Intensivă, unul dintre ei în stare gravă, trei dintre cei duși la spitalul de Urgență Floreasca vor fi externați, iar restul nu au viața pusă în pericol.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă