Consumul de droguri, o realitate îngrijorătoare. Medicul Bogdan Gheorghe: Vârsta de debut în consumul de droguri este 13 ani. De cele mai multe ori părinții fug de acest subiect din lipsa de informații

1 februarie 2023, 11:55

Conform statisticilor oficiale, peste 16% dintre adolescenți din România au consumat droguri măcar o dată. Aceleași date spun că în România sunt 1,2 milioane de tineri care consumă stupefiante ocazional.

Ceea ce arată atât un raport european din 2022, cât și studiul ANA, este o creștere a consumului de droguri pe segmentul de vârstă 15-34 de ani.  Avem cele mai mari procente din Europa în ceea ce privește consumul de substanțe psihoactive(5,1%) și ketamină(0,8%) în rândul tinerilor.

Medicul Bogdan Gheorghe de la Agenția Națională Antidrog spune că, potrivit studiilor, s-a observat că vârsta de debut în consumul de droguri este 13 ani. Este o problemă îngrijorătoare deoarece aceste substanțe au început să apară și în mediile școlare.

În România există o tendință de creștere a prevalenței consumului mai mare(…), dar statistic vorbind, România  nu este printre primele țări unde consul are vârfuri dintre cele mai mari, a adăugat medicul.

Una din problemele cu care se confruntă tinerii care experimentează consumul de droguri este lipsa de informații pe care o au atât ei, cât și părinții lor. De cele mai multe ori, părinții fug de acest subiect din lipsa de informații, din necunoștința tipurilor de substanțe care există pe piață, din necunoștința efectelor care pot apărea ca urmare în urma consumului acestor susbstanțe. Și de cele mai multe ori ei nu comunică cu copiii lor, a subliniat medicul Bogdan Gheorghe de la Agenția Națională Antidrog.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite