Consumul de alcool poate crește riscul de a face COVID-19, avertizează OMS

Consumul de alcool poate crește riscul de a face COVID-19, avertizează Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care arată că „populația ar trebui să minimizeze consumul de alcool, mai ales în timpul pandemiei de coronavirus”, scrie CNBC.

17 Aprilie 2020, 15:15 (actualizat 17 Aprilie 2020, 15:19) |
Consumul de alcool, risc crescut pentru COVID-19

Consumul de alcool poate crește riscul de a contacta COVID-19 și poate agrava boala, dacă o persoană a fost deja infectată, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății.

„Alcoolul compromite sistemul imunitar și crește riscul de a avea rezultate negative asupra sănătății”, conform site-ului biroului regional european al OMS, citat de CNBC.

Consumul de alcool este asociat cu o serie de boli care pot face o persoană mai vulnerabilă la contactarea COVID-19. De asemenea, poate agrava problemele de sănătate mintală și poate provoca violență, în special în țările care au implementat măsuri de distanțare socială.

OMS a publicat, de asemenea, un document care demontează „mitul periculos conform căruia consumul de alcool poate ucide coronavirusul”.

„Nu este așa”, a spus OMS, adăugând că ar putea duce la probleme grave de sănătate, inclusiv decesul, mai ales dacă este asociat cu metanol. Aproximativ tri milioane de decese pe an sunt atribuite alcoolului. Prin urmare, oamenii ar trebui să minimizeze consumul de alcool în orice moment, în special în timpul pandemiei COVID-19", a spus sursa citată.

 

 

sursa/mediafax.ro

CUVINTE CHEIE
 
Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 3°C
IASI 3°C 1°C
CLUJ -2°C -3°C
CONSTANTA 4°C 3°C
CRAIOVA 4°C 2°C
BRASOV -1°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI