Constructorul de miniaturi. Un bărbat realizează case, pensiuni sau biserici din... scobitori

Ar fi putut fi arhitect de succes dacă viața ar fi fost mai blândă cu el. La 14 ani a plecat însă de acasă şi a făcut tot felul de munci. A fost ucenic, oțelar, tâmplar, zidar, faianțar. Dar cel mai mult i-a plăcut să lucreze în lemn. Acum, Ștefan Angheluță este pensionar, dar tot nu s-a oprit din construit: lucrează în lemn miniaturi care uimesc pe toată lumea.

31 Ianuarie 2021, 20:56 (actualizat 31 Ianuarie 2021, 20:58) |
Constructorul de miniaturi
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ștefan Angheluță are 62 de ani, iar jumătate din viaţă şi-a petrecut-o pe platforma combinatului siderurgic Galați. A ajuns acolo la 17 ani, direct la oțelărie. A furat meserie de la colegi și a învățat să realizeze circuite electrice și construcții din diverse materiale. Însă lemnul e sufletul său.

De 20 de ani, construiește case de vacanță, pensiuni sau biserici. Totul, la scară redusă, din scobitori. Apoi le pune lumini. Miniaturile cer pasiune și multă, multă migală.

Soția, care-i stă alături de aproape 40 de ani, dar și cei trei copii, îi susțin pasiunea.

Până acum a făcut zeci de construcții și cele mai multe le-a dăruit. Nu s-a gândit niciodată că ar putea să-și transforme pasiunea într-o afacere. Acum, pregătește un peisaj întreg din materiale naturale - o căsuță la poalele muntelui, în apropierea unui pârâu.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TIMP LIBER
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 14°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 12°C 13°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 12°C 16°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI