Constructorii germani de autoturisme își prezintă noile modele online, după anularea Salonului Auto de la Geneva

5 martie 2020, 08:21

Fabricantul din Bavaria, BMW, și-a prezentat noul concept i4. Este un coupe mare, complet electric, despre care se afirmă că are o autonomie de 600 de kilometri și o motorizare de 530 de cai-putere. Producția va începe anul viitor.

Oliver Zipse, presedintele Consiliului de Administrație BMW AG: „Propulsat de tehnologia de generaţia a cincea, BMW eDrive, i4 are o baterie foarte subţire cu o densitate optimă de energie. Mai mult, dezvoltarea şi producţia eDrive se fac în companie, la fel şi cercetarea în privinţa bateriei. eDrive oferă o fantastică performanţă de 530 de cai-putere. Şi nu vom folosi materiale rare.”

Mercedes a dezvăluit ultima variantă E Klasse. Compania din Stuttgart a optat pentru un autoturism hibrid.

Markus Schafer, director de cercetare Mercedes-Benz: „Noi credem că hibrizii sunt cea mai bună soluţie între cele două lumi. Desigur, prioritatea este eliminarea emisiei de noxe. Studiile noastre arată că 90% dintre navetişti parcurg zilnic distanţe mai mici de 50 de kilometri. Deci primul obiectiv este motorizarea fără emisii. Dacă vrei să parcurgi o distanţă mai lungă, poate în weekend, poate o excursie în munţi, apelezi la eficienţa motorului cu combustie.”

Wolkswagen a optat pentru două modele noi: „Touareg hibrid și noua variantă de Golf GTI. Le-a prezentat în cadrul unei videoconferințe. Noul GTI este a opta generație. Dispune de un motor de doi litri care dezvoltă 241 de cai-putere.”

Dr. Frank Welsch, manager Volswagen: „Ei bine, noul Touareg are ceva care nu a existat la varianta precedentă şi anume sistemul hibrid care se poate încărca la priză, deci se poate conduce cu propulsie electrică, cu emisii de noxe zero.”

Audi, care a optat și el pentru un model hibrid, a prezentat noul A3 Sportback cu un design revoluționar. Hildegard Wortmann, membră a Consiliului Director de Marketing spune că diferențele merg dincolo de aspectul exterior.

Hildegard Wortmann, director de marketing, Audi AG: „A3 este complet conectat, folosim comuncaţiile maşină – X pentru ca autoturismul să poata trimite şi primi date despre mediul înconjurator care te pot ajuta, de exemplu, când cauţi un loc de parcare.”

Audi le mai oferă amatorilor un prototip Sportback, complet electric. Mașina dispune de trei motoare. Una pune în mișcare axa din față, iar celelalte două axa din spate.

Porsche a lansat noul 911 Turbo S, un model popular încă din anii ’70.

Oiver Blume, președinte – director general Porsche: „Maşina are o viteza maximă de 330 kilometri/oră. Pâna în 2025, jumătate din noile modele vor fi electrificate. În acelaşi timp, optimizăm motoarele cu combustibili fosili. Noul Porsche dispune de un motor de 3,8 litri care îi conferă o putere de 641 cai-putere.”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite