Constructorii cer forță de muncă. România duce lipsă de peste 400 de mii de muncitori, ingineri și proiectanți

Vrem drumuri, autostrăzi sau spitale însă nu are cine să le facă. E o realitate confirmată mai ales de cei care se încăpățănează să construiască în România. Industria are nevoie de sute de mii de muncitori, proiectanți sau ingineri. Prea puțini fac pasul spre acest domeniu. Astăzi, de Ziua Națională a Constructorului, în moment de sărbătoare, s-au căutat soluții pentru ca planurile românilor să ajungă să fie și bine construite.

14 Septembrie 2019, 18:40 (actualizat 14 Septembrie 2019, 19:54) |
Constructorii cer forță de muncă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Poduri, case, şcoli, spitale, drumuri ori rețele de canalizare și apă. Sunt rezultatul creației și muncii a generații de ingineri, proiectanți, diriginți de șantier și nu în ultimul rând a mii de muncitori. Pe scurt, constructorii – criticați uneori pentru calitatea infrastructurii din România. Ei au de anul acesta și o sărbătoare a lor  - Ziua Națională a Constructorului.

Daniel  a fost șofer. Acum lucrează de 19 ani pe șantier ca fierar betonist. Este mulțumit de salariu și are un mesaj și pentru tineri.

Piața construcțiilor rezidențiale din țara noastră a prins elan în ultimii ani. Visul de a avea o casă a devenit repede realitate cu ajutorul constructorilor care au pus în practică ideile dezvoltatorilor imobiliari. Doar în București și Ilfov, în 17 ani s-au construit peste 116 mii de locuințe noi. Iar România a devenit țara cu cei mai mulți proprietari de case și apartamente din Uniunea Europeană.

Nu la fel de mulți sunt și cei care muncesc în construcții. Piața de construcții din România mai are nevoie de încă 400 de mii de muncitori, ingineri ori proiectanți.

Ziua Națională a Constructorului a fost instituită la sfârșitul anului trecut, odată cu promulgarea legii 350. Totodată, 14 septembrie este data la care a fost inaugurat cel mai mare pod din Europa continentală a anilor 1895 , Podul Fetești - Cernavodă cunoscut sub numele de Podul Anghel Saligny sau Podul Carol I.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 21°C
IASI 17°C 22°C
CLUJ 14°C 17°C
CONSTANTA 18°C 18°C
CRAIOVA 16°C 19°C
BRASOV 16°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI