Construcţii din aer. Spania găzduieşte o expoziţie de mobilier gonflabil

12 noiembrie 2018, 15:12

Formele gonflabile au izbucnit în viaţa cotidiană a europenilor în anii ’60 și ’70, şi astăzi sunt văzute ca elemente ale unui spaţiu care poate fi transformat la infinit. Fără unghiuri ascuțite, colorate viu și adesea transparente, aceste structuri gonflabile ușoare au creat o adevărată moda acum jumătate de secol. Muzeul Pompidou din Malaga readuce acum acest fenomen în actualitate.

Această mișcare artistică se inspiră din baloanele cu aer cald proiectate de frații Montgolfier şi în folosirea unui adevărat arsenal de invenții gonflabile, de la costume de protecție și veste de salvare la poduri sau baricade în al Doilea Război Mondial.

Mike Webb, Klaus Pinter, Jacques Rougerie și Minoru Takeyama sunt doar câțiva artiști care au creat structuri gonflabile. Foloseau plasticul pentru că este un material uşor de modelat, care nu impune nicio limită creativităţii artistice.

Expoziţia “Building Air: Arhitectura și designul gonflabil” poate fi văzută la centrul Pompidou din Malaga până pe 3 februarie 2019.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite