Construcţia magistralei de metrou care va lega Bucureştiul de Aeroportul Henri Coandă ar putea începe anul aceasta

18 februarie 2022, 19:11

Licitaţia pentru contrucţia primului tronson al magistralei de metrou „1 Mai – Otopeni” a început în martie 2019. Investiţia prevede construcţia a şase staţii de metrou, de la 1 Mai până în zona Băneasa. Dar contestaţiile au blocat de mai multe ori selecţia unui constructor. Abia acum, după aproape trei ani, va fi semnat contractul pentru începerea lucrărilor, cu o firmă din Turcia.

Autorităţile mizează pe 517 milioane de euro, bani europeni. Fondurile trebuie însă cheltuite până în decembrie 2023. Dar termenul de finalizare a lucrării este de 4 ani de la momentul semnării contractului.

Pentru a doua secţiune care prevede alte şase staţii, din zona Băneasa spre Otopeni, tot constructori turci au depus oferte. Pentru moment, nu se ştie cu exactitate când va fi semnat contractul.

Când va fi gata în totalitate, noua magistrală de metrou, M6, va asigura legătura dintre aeroportul „Henri Coandă” şi Gara de Nord.

Pentru extinderea reţelei de metrou, mai departe, de la Gara de Nord la Filaret, în zona de sud a Capitalei, încă nu a început licitaţia pentru selecţia unui constructor. Asta deşi investiţia este finanţată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar banii pot fi cheltuiţi până la finalul lui 2026.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite