Construcția podului de la Voila este blocată. Proiectantul și constructorul nu se înțeleg în privința fundației

9 august 2023, 19:23

Oamenii din Cincșor sunt revoltați. S-au săturat să ocolească mereu 6 kilometri dacă vor să meargă la primărie, dispensar, farmacie sau la școală. Încă folosesc podul vechi care nu mai are balustrade, asfalt și, teoretic, e închis pentru circulația auto.

Localnicii din Cincșor au protestat de mai multe ori anul trecut pentru că nu înțelegeau de ce a fost închis podul vechi, dacă nu îl demolează nimeni.

Cum podul vechi încă nedemolat, constructorul a adus acolo modulele structurii metalice pentru noul pod. Lucrurile s-au împotmolit din cauza disputei dintre proiectant şi constructor, legat de fundaţia podului. Proiectantul a propus consolidarea actualei fundaţii, iar constructorul vrea una nouă pe locul celei noi. Consiliul Județean Brașov așteaptă acum părerea altor specialiști după ce vor face noi expertize.

MIHAI PASCU director executiv, Direcţia Drumuri Judeţene, CJ Braşov: Gânditi-vă că acest pod va fi tranzitat de armata română, și nu numai, cu vehicule de mare tonaj, și nimeni nu-și poate asuma acest risc de a construi acest pod pe niște fundații care nu sunt conforme.

Autoritățile brașovene speră că, la sfârșitul lui august, să înceapă lucrarille iar noul pod să fie gata în vara viitoare, cu o întârziere de 3 ani. Pînă atunci, toată lumea ocolește trecând peste un pod care suportă maximum 12 tone dar e traversat de mașini mult mai grele, că să nu ocolească și mai mult pentru a ajunge la Cincu.

Costul podului a fost estimat la 15 milioane de lei, fără TVA, bani accesaţi în mare parte prin PNDL. Podul nou ar trebui să aibă aproape 100 de metri lungime.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite