Constatarea amiabilă se face și online. Accidentele ușoare, rezolvate printr-o aplicație pe mobil

17 octombrie 2022, 10:32

Noua aplicaţie digitală, „Amiabila”, poate fi folosită doar în cazul în care sunt implicate cel mult două maşini. Dacă, însă, sunt victime sau bunuri distruse, precum stâlpi sau parapete, trebuie chemată Poliţia.

Spre deosebire de formularul tipărit, cu ajutorul aplicaţiei digitale, şoferii pot modifica mai uşor datele, dacă le-au introdus greşit. După momentul lansării, erau deja câteva mii de utilizatori.

Reprezentanţii Biroului Asigurătorilor de Autovehicule, instituţie care a lansat aplicaţia, susţin că odată cu completarea formularului în format electronic şi dosarul de daune va putea fi deschis mai repede. Datele ajung mai rapid la compania de asigurare decât atunci când formularul tipărit este depus personal de şofer.

Aplicaţia ar putea avea mai multe funcţii în viitor.

Aplicaţia a costat 150.000 de euro. Pentru companiile de asigurări poate fi o soluţie, în condiţiile în care costurile anuale cu formularele tipărite sunt de circa 700.000 euro, susţin reprezentanţii Biroului Asigurătorilor de Automobile. Potrivit lor, din cele aproximativ 400.000 de accidente rutiere, circa 90% pot fi soluţionate amiabil.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite