Constantin Mitulețu-Buică a demisionat din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente

Constantin Mitulețu-Buică
Constantin Mitulețu-Buică
11 ianuarie 2023, 14:03

Constantin-Florin Mitulețu-Buică a înaintat celor două camere ale Parlamentului demisia de onoare din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente, începând cu data de 13 februarie 2023, în condițiile Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente și ale Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, anunță AEP.

Demisia vine în contextul în care preşedintele Autorităţii Electorale Permanente a fost reclamat de Agenţia Naţională de Integritate la Parchetul General. Inspectorii au constatat că şi-ar fi folosit funcţia pentru a-şi angaja cumnata la Cabinetul vicepreşedintelui Autorităţii. Agenţia Naţională de Integritate susţine că Mituleţu Buică ar fi încălcat Codul Penal.

Constantin Mituleţu Buică a respins acuzaţiile inspectorilor de integritate. Şeful AEP a afirmat  că totul i se trage de la un fost director din cadrul Autorităţii.

Constantin Mituleţu Buică nu este la prima problemă cu legea.  În 2021, procurorii au început urmărirea penală împotriva sa pentru abuz în serviciu, după ce ar fi determinat doi directori să demisioneze de la Autoritatea Electorală Permanentă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite