Constanţa: Protest spontan la compania de transport public CT Bus; angajaţii, nemulţumiţi de nivelul salariilor

1 noiembrie 2021, 10:17

Angajaţii CT Bus protestează în curtea societăţii şi ameninţă că nu vor relua lucrul dacă cerinţele sindicatului referitoare la negocierea noului Contract Colectiv de Muncă nu vor fi respectate.

„Este foarte greu să lucrezi la CT Bus, se fac foarte multe ore de muncă, nu sunt plătite conform legii, nu avem repaus, lucrăm şapte zile din şapte”, a afirmat unul dintre protestatari, colegi de ai săi menţionând că şoferii, în actualele condiţii, nu vor mai ieşi pe trasee „nici azi, nici mâine dacă este nevoie”.

Compania a anunţat, printr-un comunicat de presă, că şoferii refuză să iasă pe trasee în contextul eşuării negocierilor privind mărirea salariilor.

„CT Bus anunţă publicul călător că se află în incapacitatea de a asigura transportul în comun, din cauza unei greve spontane. Astfel, şoferii refuză să iasă pe traseu, în contextul negocierilor eşuate pentru mărirea salariilor. Vă oferim scuze pentru disconfortul creat şi vă asigurăm că facem demersuri pentru rezolvarea acestei situaţii!”
, a anunţat compania de transport public din municipiul Constanţa.

La sfârşitul săptămânii trecute, aproximativ 60 de angajaţi ai companiei CT Bus au protestat în faţa sediului administraţiei locale, fiind nemulţumiţi de salariile mici pe care le au.

Potrivit preşedintelui Sindicatului Liber Transport Comun Constanţa, Toma Daniel, angajaţii CT Bus, în situaţia în care un şofer câştigă lunar aproximativ 3.000 de lei, vor o creştere a salariului cu 1.000 de lei şi un spor de muncă grea de minimum 14%, cerinţe neacceptate de patronat în urma negocierilor noului Contract Colectiv de Muncă.

„Noi am început negocieri la un nou CCM, care se tergiversează de aproape 3 luni de zile. Nu am găsit o cale de înţelegere nici cu conducerea, nici cu cei din primărie. (…) Vrem o creştere de salariu cu 1.000 de lei şi un spor de muncă grea al conducătorilor auto, deoarece munca este foarte, foarte grea (…). 3.000 de lei câştigă un angajat, la munca care este acum, stres şi aglomeraţia din oraş, este foarte puţin”, a declarat liderul sindical.

El a menţionat că, dacă revendicările nu le vor fi soluţionate, salariaţii CT Bus vor recurge la blocarea transportului în comun în municipiul Constanţa.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite