Constanța: Educatoarele de la grădinița Micul Regat, unde mai mulți copii au fost abuzați, condamnate la închisoare cu suspendare

20 octombrie 2017, 16:34

Aceste scene șocante au fost surprinse de camerele de supraveghere în 2014. În imagini se observă cum copiii sunt loviți, târâți pe jos și agresați verbal.

Ancheta a scos la iveală că micuții erau puși să bea vin și li se dădeau somnifere ca să doarmă, iar ca să se trezească primeau cafea. De multe ori erau lăsați să stea în așternuturi ude și murdare. Grădinița Micul Regat funcționa fără să aibă acreditare.

Când mai mulți părinți au observat că după ce vin de la grădiniță, copiii  sunt apatici, nu mai vor să vorbească și au vânătăi pe corp, au cerut să vadă imaginile de pe camerele de supraveghere. Așa a ieșit la iveală calvarul pe care îl îndurau cei mici. Și pentru care părinții plăteau 1.000 de lei lunar. Au depus plângere, dar greul nu s-a încheiat . Unul dintre judecători a vrut cu tot dinadinsul să-i audieze pe copii. Și chiar a trimis jandarmii să-i aducă în sala de judecată.

Până la urmă, magistratul a fost schimbat. După trei ani de proces a venit și sentința.  Educatoarele acuzate că îi loveau şi îi umileau pe copii au primit pedepse între un an şi un an şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă.

Cele 5 educatoare nu și-au pierdut dreptul de a practica meseria. Ele se pot angaja la orice grădiniță.

Directoarea fostului centru a fost achitată pentru că nu au existat dovezi împotriva ei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite