Constanța: 110 membri ai echipajului fregatei Regina Maria, diagnosticați cu Covid. Primii militari au ajuns în Spitalul Militar modular de la Constanța

13 noiembrie 2020, 13:27

ACTUALIZARE Primii militari de pe fregata Regina Maria au ajuns în Spitalul Militar modular de la Constanța

Starea primilor militari de pe fregata Regina Maria care au ajuns în Spitalul militar modular de la Constanța este foarte bună, doar patru dintre ei spunând că au simptome ușoare, spune comandantul Spitalului MIlitar Constanța, Aurel Trană, citat de Mediafax.

„Starea lor este foarte bună. Chiar am vorbit personal acum câteva zeci de minute, când au ajuns. Doar patru au spus că au ceva simptome ușoare, atât. În rest starea dumnealor este foarte bună”, spune Aurel Trană

El precizează că cei 110 militari vor fi aduși în trei tranșe în spital, iar după evaluare, unii vor rămâne internați, o parte vor merge la domiciliu, dacă au condiții de izolare, iar o parte o să rămână în izolare instituționalizată în spații puse la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale.

„Fregata și-a încheiat, mai repede decât era planificat, misiunea NATO la care participa, în Marea Mediterană, după apariția primelor două cazuri de militari infectați cu noul coronavirus, la sfârșitul săptămânii trecute. Nava a acostat vineri, 13 noiembrie, în portul militar Constanța, după care a fost pusă în aplicare procedura operațională pentru identificarea și managementul persoanelor simptomatice / asimptomatice sosite în țară, elaborată de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile”, se arată într-un comunicat al Statului Major al Forțelor Navale.

Conform acestuia, 110 dintre cei 235 de membri ai echipajului prezenți la bord au fost confirmați cu infecție SARS CoV-2, la testarea realizată luni, 9 noiembrie, în Turcia.

„În timpul marșului de întoarcere în țară, nu au apărut probleme deosebite în starea de sănătate a militarilor de la bord, majoritatea dintre cei infectați fiind asimptomatici și doar patru persoane cu simptome ușoare COVID-19 (tuse, subfebrilitate, pierderea gustului și mirosului)”, au mai transmis reprezentanții Statului Major al Forțelor Navale.

Toți militarii infectați de la bordul fregatei vor fi evaluați medical la Spitalul Militar Modular de Intervenție și Tratament, instalat pe Stadionul „Portul” din Constanța, urmând ca medicii militari să decidă care va fi modalitatea de acțiune, intervenție și tratament, respectiv internarea în facilitatea medicală, izolarea la domiciliu sau izolarea instituționalizată.

Ceilalți militari din echipajul navei, care au avut rezultat negativ la testarea RT-PCR pentru SARS CoV-2, dar au fost, pe timpul marșului spre România, în contact direct cu militarii confirmați COVID-19, vor intra în carantină instituționalizată, urmând a fi retestați.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite