„Consolidare” urmată de ridicarea unei alte construcții

13 august 2022, 18:26

Căsuța din material video era situată într-o zona protejată din centrul Bucureștiului și așa arata în momentul în care proprietarul trebuia să o reconsolideze. Însă a fost demolată peste noapte, iar în locul ei a apărut o vilă de aproape 200 de mp.

„Așa arată o „consolidare” a unui imobil dintr-un cartier istoric realizată cu aprobarea fostului primar Gabriela Firea. Este vorba de o clădire aflată pe stradă Vasile Lucaciu nr.51 din sectorul 3, ai cărei proprietari au obținut în 2019 o autorizație, care în text scria consolidare dar în planșe desena practic o reconstruire. Sub pretextul „consolidării”, că în zeci de alte cazuri, a dispărut un imobil interbelic cu valoare arhitecturală”, este de părere Primarul General al Capitalei Nicușor Dan.

Deși i-am cerut un punct de vedere și fostului Primar General al Capitalei Gabriela Firea, până la această oră nu am primit niciun răspuns.

Specialiștii în patrimoniu spun că imobilul se află într-o zonă protejată cu grad de protecție maxim și au fost încălcate mai multe prevederi.

Noul imobil construit aparține fiicei minore a fostului director Metrorex, Gabriel Mocanu, căruia am încercat să îi luăm un punct de vedere, în calitate de tutore.

În ciuda răspunsului dat de acesta, documentele consultate de către Știrile TVR arată contrariul. Fiica acestuia este cea care a cumpărat terenul și vechea casă pentru suma de 123.000 euro, și tot ea este proprietara noului imobil. Acest lucru apare și în declarația de avere a fostului director Metrorex.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite