Consiliul Naţional al PNL. Se aleg secretarul general, prim-vicepreşedinţii şi vicepreşedinţii

26 septembrie 2021, 10:12

De asemenea, vor fi aleşi trezorierul, membrii Curţii de Arbitraj şi ai Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori. Potrivit preşedintelui PNL, Florin Cîţu, şi-au înregistrat prezenţa 1.200 de persoane.

ACTUALIZARE Tabăra câștigătoare și-a impus toată garnitura de prim vicepreședinți și vicepreședinți care vor compune Biroul Executiv al partidului în perioada următoare, a transmis Marius Vulpe pentru Telejurnalul de la ora 14.00. Florin Cîțu se va baza pe numărul doi în partid în persoana secretarului general Dan Vîlceanu. În zona de prim vicepreședinți vor activa Gheorghe Flutur, Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu. Este de remarcat absența fostului prim vicepreședinte și actual ministru al Muncii, Raluca Turcan, din orice funcție în această structură de conducere. Va activa ca simplu membru în BEx, în calitate de lider al filialei Sibiu.

ACTUALIZARE Președintele PNL, premierul Florin Cîţu, a declarat, duminică, despre posibilitatea ca susţinători ai lui Ludovic Orban să facă parte din noua echipă de conducere a partidului că „fotbalul se joacă pe goluri, iar politica e pe voturi”.

„Vreau să vă spun că în fotbal se joacă pe goluri, politica e pe voturi şi vom vedea ce se va întâmpla. Dacă au voturile necesare, bineînțeles”, a precizat Cîţu înainte de începerea Consiliului Naţional al partidului, în cadrul căruia urmează să fie aleși ocupanții celorlalte funcţii de conducere din partid.

El a fost întrebat dacă susţinătorii lui Orban vor mai avea loc în Biroul Executiv al PNL.

 

La Consiliul Naţional participă 2.000 de delegaţi.

În prima etapă a CN vor fi aleşi secretarul general, cei patru prim-vicepreşedinţi pe domenii – relaţia cu mediul de afaceri şi societatea civilă, strategii politice, politici publice şi comunicare şi relaţii internaţionale. În cea de-a doua etapă vor fi aleşi cei 17 vicepreşedinţii pe domenii, membrii Biroului Executiv, membrii Curţii de Arbitraj şi ai Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori, trezorierul şi cei 8 vicepreşedinţi regionali.

La începutul lunii septembrie, Statutul PNL a fost modificat, una dintre schimbări vizând creşterea numărului de vicepreşedinţi pe domenii la 17.

Florin Cîţu a câştigat sâmbătă mandatul de preşedinte al Partidului Naţional Liberal. El a obţinut 2.878 de voturi „pentru” din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban – 1.898 de voturi „pentru”.

De asemenea, Daniel Buda a fost ales preşedinte al Curţii de Arbitraj cu 2.381 de voturi, iar Mihai Barbu – preşedinte al Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori cu 3.808 voturi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite