Consiliul Naţional al Elevilor cere Guvernului să se asigure că necesarul de tablete este acoperit. ”Inabilitatea de a asigura dispozitivele necesare predării online are efecte devastatoare asupra elevilor”

Consiliul Naţional al Elevilor a transmis joi că guvernanţii ar trebui să se asigure că necesarul de dispozitive pentru  cursurile online este acoperit, astfel încât să nu se ajungă la situaţia "jenantă", de "a se plimba" tabletele de la o şcoală la alta. Consiliul Naţional al Elevilor atrage atenția că la mai mult de două săptămâni de la începerea anului şcolar, distribuirea tabletelor abia a început,

01 Octombrie 2020, 15:22 (actualizat 01 Octombrie 2020, 15:35) |
Tablete pentru elevi

"Inabilitatea Guvernului României de a asigura dispozitivele necesare predării online are efecte devastatoare asupra elevilor care învaţă online, în comunităţile puternic afectate de COVID-19. În loc să înfiinţeze taxiul tabletelor, plimbând dispozitivele electronice de la un elev la altul, guvernanţii ar trebui să se asigure că necesarul de dispozitive este acoperit, astfel încât elevii să nu fie puşi în situaţii jenante, fiind nevoiţi să plimbe tabletele de la o şcoală la alta. Să fim serioşi!", a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, potrivit unui comunicat remis presei.

CNE subliniază că Guvernul are datoria de a respecta Legea 109/2020, conform căreia Ministerul Educaţiei şi Cercetării asigură, la cerere, un dispozitiv electronic conectat la internet oricărui elev sau cadru didactic care solicită acest lucru.

Organizaţia aminteşte că a solicitat "încă" din luna mai realizarea unei achiziţii centralizate în mod etapizat.

"La mai mult de două săptămâni de la începerea anului şcolar, distribuirea tabletelor abia a început, în ciuda faptului că peste 580 de unităţi de învăţământ se află în scenariul roşu, care presupune prezenţa exclusiv online a elevilor la cursuri", explică reprezentanţii elevilor.

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că tabletele vor fi acordate elevilor în regim de comodat, putând fi redistribuite către şcolile din alte localităţi, în funcţie de evoluţia sau involuţia numărului de infectări cu COVID-19.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 11°C
IASI 9°C 9°C
CLUJ 4°C 6°C
CONSTANTA 9°C 10°C
CRAIOVA 8°C 8°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI