Consiliul Național de Coordonare al PNL și-a ales funcțiile de conducere. Robert Sighiartău este secretar general

Consiliul Național de Coordonare (CNC) al PNL s-a întrunit, duminică, la Romexpo, pentru a alege funcțiile în Biroul Executiv, secretarul general, trezorierul, membrii Comisiei de Arbitraj (CA) și membrii Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori (CNRC).

18 Iunie 2017, 11:54 (actualizat 18 Iunie 2017, 21:41) |
Ludovic Orban, ales președinte al PNL

ACTUALIZARE 21:30 Liberalii şi-au ales, duminică, în cadrul Consiliului Naţional, cei 16 vicepreşedinţi, opt pe domenii de specialitate şi opt pe regiuni de dezvoltare, relatează Agerpres.

Vlad Nistor - vicepreşedinte pe politică externă, apărare şi siguranţă naţională; Dan Leoreanu, - vicepreşedinte pe administraţie, ordine publică, siguranţa cetăţeanului, fonduri europene şi dezvoltare regională; Ben-Oni Ardelean - vicepreşedinte pe justiţie şi drepturi cetăţeneşti; Florin Cîţu - vicepreşedinte pe buget, politici fiscale, familie şi protecţie socială.  Sulfina Barbu a fost aleasă vicepreşedinte pe sănătate, muncă, familie şi protecţie socială. Dan Motreanu a fost ales vicepreşedinte pe educaţie, cercetare, tineret, sport, cultură, culte şi minorităţi;  drian Oroş- vicepreşedinte pe agricultură, dezvoltare rurală, industrie alimentară şi mediu, ape şi silvicultură; Virgil Guran  - vicepreşedinte pe infrastructură de transport, comunicaţii şi societate informaţională.

Pentru regiunea Nord-Est a fost ales vicepreşedinte Ioan Bălan, pentru Sud-Est - Victor Paul Dobre, pentru Sud Muntenia - Răducu Filipescu, pentru Sud-Vest Oltenia - Gigel Ştirbu, pentru Vest - Gheorghe Falcă, pentru Nord-Vest - Lucian Bode, pentru Centru - Florin Roman, iar pentru Bucureşti-Ilfov - Marian Petrache.

ACTUALIZARE 15: 45 Deputatul de Bistriţa Robert Sighiartău a fost ales secretar general al Partidului Naţional Liberal, cu 1.615 voturi.

Ilie Bolojan (Bihor) a fost ales prim-vicepreşedinte pe strategii politice, cu 1.292 de voturi, iar Raluca Turcan (Sibiu) cu 1.161 de voturi a fost aleasă prim-vicepreşedinte pentru comunicare.

Iulian Dumitrescu (Prahova) a fost ales prim vicepreşedinte pentru mediul de afaceri şi societate civilă - cu 1.264 de voturi, iar Mircea Hava (Alba) prim-vicepreşedinte pe relaţii internaţionale - cu 1.329 de voturi, relatează Agerpres.

ACTUALIZARE 11: 50 Lucrările Consiliului Național de Coordonare au fost deschise de președintele PNL, Ludovic Orban, în sală fiind prezenți 1.220 de delegați.

Secretarul general este propus de președintele PNL, Ludovic Orban, acesta fiind Robert Sighiartău. Economist de profesie, Sighiartău este deputat de Bistrița și vicepreședinte al Tineretului Național Liberal.

Pentru cele patru funcții de prim-vicepreședinți candidează: Ilie Bolojan, Iulian Dumitrescu, Mircea Hava, Raluca Turcan, Viorel Cataramă, Alin Tișe, Nicolae Robu și Mugur Cozmanciuc.

Ilie Bolojan și Viorel Cataramă și-au depus candidatura pentru funcția de prim-vicepreședinte pe strategii politice, Raluca Turcan și Alin Tișe — pentru funcția de prim-vicepreședinte pentru comunicare, Iulian Dumitrescu și Nicolae Robu — pentru prim-vicepreședinte pentru mediul de afaceri și societate civilă, iar Mircea Hava și Mugur Cozmanciuc — pentru funcția de prim-vicepreședinte pentru relații internaționale.

Alți 31 de liberali și-au depus candidatura pentru cele 16 funcții de vicepreședinte pentru diferite domenii.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 8°C
IASI 6°C 2°C
CLUJ 4°C 2°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI