Consiliul Local Râmnicu Vâlcea reface o arenă pe care a lăsat-o în paragină. Reabilitarea va dura 9 luni şi va costa 12 miliioane de lei

La Rio 2016, România a obţinut a doua cea mai slabă performanţă olimpica din istorie, cu doar patru medalii cucerite.

20 Iulie 2018, 10:48 (actualizat 20 Iulie 2018, 10:49) |
Arenă lăsată în paragină
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Una dintre cauzele decăderii sportului românesc este dispariţia bazelor sportive, care, deşi protejate de lege, sunt transformate fie în mall-uri sau blocuri, fie ajung să se degradeze din cauza nepăsării autorităţilor. Un nou exemplu în acest sens îl reprezintă Arenele Traian din Râmnicu Vâlcea, care au ajuns un focar de infecţie. Autorităţile locale susţin că au făcut rost de bani şi vor reface baza.

În anii 80-90, Arenele Traian, aflate aproape de centrul Râmnicului, erau unul dintre locurile cele mai animate din oraş. Aici aveau loc zilnic antrenamente de fotbal sau handbal şi se organizau frecvent concerte. În prezent, Arenele au ajuns o ruină şi un focar de infecţie. S-a furat tot, de la becurile instalaţiei de nocturnă până la acoperişul de la vestiare şi la porţile de acces. În ultimii opt ani, baza a aparţinut consiliului local, care a preluat-o de la MTS când deja începuse să se degradeze.

După câţiva ani în care baza a fost o paragină, iar vâlcenii au fost văduviţi de un spaţiu destinat sportului, consiliul local a anunţat că va reabilita arenele pe care le păstoreşte din 2010. Localnicii au primit asigurări că reabilitarea va dura 9 luni, iar costurile se ridică la 12 milioane de lei.  Vor fi refăcute terenurile de tenis, fotbal și volei și va fi construita o clădire administrativă cu două etaje.

Baza sportivă „Arenele Traian” a fost construită în 1982, iar ultimele investiţii au fost făcute în 1990. În perioada de glorie, era alcătuită din mai multe terenuri de handbal, baschet, volei şi tenis de câmp. Avea o tribună si instalaţie nocturnă.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 8°C
IASI 6°C 5°C
CLUJ 1°C 1°C
CONSTANTA 12°C 9°C
CRAIOVA 3°C 10°C
BRASOV 9°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI