Consiliul European discută despre transportul de mărfuri, vaccinare și al treilea val al pandemiei. Pașaportul verde va fi subiectul Parlamentului European

25 februarie 2021, 22:11

Tema pașaportului verde este mai mult una informală, pentru că pe agenda europeană nu se află în această seară, a transmis Lucian Pîrvoiu, pentru Telejurnal. Puțin probabil să se ia o decizie în privința pașaportului verde, pentru că liderii europeni nu au ajuns încă la un consens. pe de o parte sunt cei care reprezintă țări turistice, cum ar fi Grecia, Austria, Croația, care doresc introducerea unui astfel de certificat de călătorie, pe de altă parte alți lideri, printre care și președintele României, Klaus Iohannis, care consideră că introducerea așa-numitului „pașaport covid” ar putea fi discriminatoriu pentru ceilalți cetățeni europeni care nu s-au vaccinat sau care nu doresc să o facă.

Liderii europeni discută mai mult despre crearea unor culoaruri cât mai fluide pentru transportul mărfurilor, pentru că Germania și-a închis granițele în urmă cu două săptămâni și creează dificultăți din această cauză, despre secvențierea accentuată și acest al treilea val și despre accelerarea campaniei de vaccinare.

Un „avocat” al pașaportului de vaccinare se află în Parlamentul European, unde Comisia de transport a adoptat un proiect de rezoluție prin care cere „un turism sigur” pentru această vară, rezoluția urmează să fie adoptată, probabil, în plenul de luna viitoare. Probabil că lucrurile se vor mișca undeva la sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite