Consiliul European de la Bruxelles. Președintele Klaus Iohannis participă la reuniune și va avea o întâlnire bilaterală cu Emmanuel Macron

22 iunie 2017, 08:57

„În marja Consiliului European, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea și o întâlnire cu Președintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron. Pe agenda de discuții figurează teme din sfera relațiilor bilaterale, a afacerilor europene și a dosarelor internaționale”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Principalele subiecte de pe agenda reuniunii se referă la securitate și apărare, ocupare, creștere economică și competitivitate, migrație, schimbări climatice. De asemenea, vor fi discutate inițiativele lansate de Comisia Europeană în contextul Strategiei privind Piața Unică Digitală, precum și relațiile externe ale Uniunii Europene.

Totodată, vor fi trecute în revistă și cele mai recente evoluții legate de negocierile privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Referitor la domeniul de securitate și apărare, discuțiile vor avea în vedere principalele demersuri care trebuie întreprinse la nivel european pentru consolidarea frontierelor externe ale Uniunii și creșterea nivelului de securitate internă a UE.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite