Consiliul de Administrație al SRTV a primit aviz favorabil în Comisiile de Cultură. Miercuri urmează votul în plenul celor două Camere

27 martie 2018, 14:39

Consiliul de Administrație al TVR are 13 membri, din rândul cărora va fi ales şi preşedintele-director general. Doi membri sunt reprezentanții angajaților, iar restul sunt propuși de partidele parlamentare, de Președinție şi Guvern. Cei mai mulţi au vorbit despre misiunea Televiziunii Publice.

Smaranda Vornicu, propusă în CA al TVR din partea PSD: „Am avut, de-a lungul timpului, posibilitatea să văd atât uriașul potențial pe care Televiziunea Publică îl are, în a regăsi poziția pe care o merită în peisajul audio-vizual românesc, cât și provocările care se aștern în fața Televiziunii Publice”.

Liviu Brătescu, propus în CA al TVR din partea PNL: „În perioada următoare, membrii Consiliului de Administrație, dar și Parlamentul României în egală măsură, va trebui să găsim împreună un răspuns la următoarea întrebare: ce dorim de la Televiziunea Română?”

Christel Țopescu, propusă în CA al TVR din partea Președinției: „Televiziunea Română a devenit viața mea și cred că este una dintre puținele instituții naționale care pot să unească ceea ce a dezbinat și dezbină în continuare istoria și politicul”.

Doina Gradea, director general interimar al TVR: „Atâta vreme cât am fost director general interimar, nu am interferat nici măcar o secundă în politica editorială. Voi susține necontenit libertatea de expresie a jurnaliștilor”.

Angajaţii TVR au subliniat nevoia de investiţii.

Monica Ghiurco, reprezentant al angajaților CA al TVR: „Una dintre cele mai mari probleme în televiziune este acum nivelul scăzut calitativ al tehnicii cu care lucrăm, cred că investițiile vor fi anul acesta cuvântul cheie”.

Membrii Consiliului de Administrație al TVR urmează să primească votul plenului Parlamentului.

ACTUALIZARE Propunerile pentru Consiliul de Administrație al SRTV au primit marți aviz favorabil, din partea comisiilor parlamentare reunite de cultură, după audierea candidaților, urmând ca votul final să fie dat miercuri de plenul celor două Camere.  S-a înregistrat o abținere.

Audieri în Parlament pentru membrii unui nou Consiliu de Administrație al Televiziunii Române.

Partidele au făcut nominalizări iar parlamentarii din comisiile de cultură au început audierile.

Propunerile nominale ale PSD pentru Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune sunt: Doina Gradea (membru titular), Smaranda Vornicu (membru titular), Ivaşcu Camelia Oana (membru supleant), Ilieşiu Sorin (membru titular), Dobriţoiu Cristina (membru supleant), Bogdan Ghiţulescu (membru titular), Daniel Tiberius Muşuroi (membru supleant).

PNL i-a nominalizat pe Cristian Vasile Petcu (membru titular), Liviu Brătescu (membru titular) şi pe Cristina Ancuţa Pocora şi pe Radu Carp – membri supleanţi.

USR i-a nominalizat pe Dorin Dan Lazea (membru titular) şi pe Bogdan Victor Ghiu (membru supleant)

Propunerile UDMR au fost Hajnal Debreczeni (membru titular)şi Istvan Peter Rostas (membru supleant).

Din partea grupului minorităţilor naţionale a fost propus Cornea Raico pentru funcţia de membru titular şi Ghiţă Andreea Julika pentru membru supleant.

Din partea Guvernului, Cătălin Blebea a fost nominalizat pentru funcţia de membru titular iar Preşedinţia României a propus-o pe Christel Ţopescu pentru funcţia de membru titular şi pe Bogdan Alexandru Cuza pentru cea de supleant.

Din partea SRTv, jurnaliştii Monica Ghiurco şi Karen Sebesi au fost desemnaţi membri titulari în urma alegerilor organizate în televiziune. Mihai Rădulescu şi Cristian Stoian vor fi supleanţi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite