Consiliul Constituțional al Franței a validat cea mai mare parte a reformei pensiilor inițiată de Macron, inclusiv creșterea vârstei de pensionare. Reforma a stârnit furia străzii

Consiliul Constituțional al Franței
Consiliul Constituțional al Franței
14 aprilie 2023, 19:04

Decizia AICI

30 din cele 36 de articole ale legii au fost validate, a precizat Mihaela Antoche, corespondentul TVR la Paris.

Cele 6 care nu au fost validate se referă la indicele de vechime, contractul privind angajarea seniorilor și referendumul de inițiativă privată partajată.

Deși Emmanuel Macron are la dispoziție 15 zile pentru promulgare, el a anunțat că în 48 de ore va promulga legea.

Membrii Consiliului Constituțional analizau de câteva zile legea de reformare a sistemului de pensii și contestațiile depuse.

Autoritățile au interzis orice manifestație în perimetrul Consiliului Constituțional. Sindicatele nu au renunțat la greve și proteste nici astăzi.

Este începutul mobilizării gunoierilor din Paris, deci angajaţii de la staţiile de incinerare, cei care colectează gunoiul sunt în grevă până la noi dispoziţii, până la retragerea reformei pensiilor.

Nu sunt doar pensiile. Preţul gazelor este în scădere, în timp ce noi plătim la fel de mult ca înainte. Industria alimentară îşi umple buzunarele. Adevărat sau fals, în orice caz este insuportabil. Ideea că există profitori de război peste tot este insuportabilă.

Marile centrale sindicale urmează să anunțe calendarul viitoarelor acțiuni de protest.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite