Consiliul Concurenței, decorat cu Ordinul Meritul Industrial şi Comercial în grad de Ofiţer

18 mai 2017, 13:38

„Am decis să acord instituției dumneavoastră Ordinul Meritul Industrial și Comercial în grad de Ofițer. Pentru România, această perioadă de economie post-comunistă a fost aidoma unui drum sinuos. Am traversat cu greu etapa de tranziție, pentru a ne găsi calea către economia de piață, o economie funcțională, în acord cu dezideratele comune ale noastre și ale Uniunii Europene. Astfel, mediul de afaceri românesc a prins rădăcini solide, de care trebuie să avem grijă să se consolideze și în continuare. În toată această perioadă, Consiliul Concurenței a avut un rol important și contribuții meritorii (…) În ultima perioadă ați reușit să finalizați nu mai puțin de 140 de investigații, pe diverse sectoare ale economiei, iar termenele de rezolvare au fost semnificativ reduse”, a declarat Klaus Iohannis.

„Avem nevoie de autorități care să nu aibă doar rol strict sancționar, ci și unul preventiv, educativ în privința concurenței”, a subliniat șeful statului. „Ținem  cont de încurajarea privind prevenția – suntem angajați în eforturile astea, vom face și mai mult în viitor”, a spus președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

„Vă asigurăm că luăm această distincție drept o încurajare să mergem pe mai departe pe drumul pe care ne-am angajat de atâția ani – să fim mai eficienți, să fim profesioniști, să ne facem bine treaba. Și, în același timp, să colaborăm cu instituțiile relevante din țară –  să întărim astfel capacitatea statului român de a aplica regulile în mod inteligent”, a afirmat Bogdan Chirițoiu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite