Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak: Combatanții care apără Mariupol au schimbat cursul războiului. Obiectiv vorbind, procesul de negocieri cu Rusia este într-adevăr pe pauză

Consilierul preziențial Mykhailo Podoliak
Consilierul preziențial Mykhailo Podoliak
17 mai 2022, 16:01

Podoliak a admis că negocierile privind evacuarea mai multor luptători din combinatul Azovstal sunt dificile, dar și-a exprimat speranţa că vor avea succes.

„Pentru că Mariupol a ţinut pe loc forţele Federaţiei Ruse timp de 82 de zile, operaţiunea pentru capturarea estului şi sudului (Ucrainei) a fost oprită. Aceasta a schimbat cursul războiului”, a subliniat Podoliak.

Chiar dacă o capturare completă a oraşului Mariupol reprezintă cea mai mare victorie a Rusiei din acest război, campania sa s-a împotmolit pe alte fronturi.

Podoliak, care conduce echipa de negocieri a Ucrainei, a reiterat că ţara sa nu este dispusă să cedeze teritorii în negocieri, pentru ca preşedintele rus Vladimir Putin să poată salva aparenţele.

El a spus că negocierile de pace cu Rusia sunt efectiv îngheţate, dar că ar putea reîncepe dacă ar fi probleme concrete de discutat.

„Obiectiv vorbind, procesul de negocieri este într-adevăr pe pauză… însă eu subliniez că orice război se va sfârşi odată la masa negocierilor”, a spus Podoliak.

Ucraina şi Rusia nu au mai avut negocieri directe din 29 martie.

Negociatorul-şef al Rusiei, Vladimir Medinski, a asigurat săptămâna trecută, citat de agenţia Interfax, că negocierile au continuat de la distanţă.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite