Consilierul prezidențial ucrainean Mihail Podoliak vrea să vină la Mariupol pentru negocieri cu rușii privitoare la evacuarea civililor și a soldaților

Mykhailo Podoliyak
Mykhailo Podoliyak
21 aprilie 2022, 00:03

Într-o postare pe Twitter, Mihail Podoliak spune:

„Da. Fără nicio condiție. Suntem pregătiți să organizăm o „rundă specială de negocieri” chiar la Mariupol. Unu la unu. Doi la doi. Pentru a-i salva pe băieții noștri, pe Azov, pe militari, pe civili, pe copii, pe cei vii și pe răniți. Pe toată lumea. Pentru că sunt ai noștri. Pentru că sunt în inima mea. Pentru totdeauna”.

 

 

Azovstali este ultimul punct al rezistenţei ucrainene în oraşul-port Mariupol, unde lupte grele se dau încă din primele zile ale invaziei ruse în Ucraina, iar în tunelurile combinatului s-ar adăposti numeroşi civili, chiar copii, în afară de militari.

Sub asediu total de la 1 martie, zona urbană şi portul din Mariupol sunt aproape complet distruse.

Potrivit informaţiilor părţii ruse, circa 2.500 de soldaţi ucraineni şi 400 de mercenari străini s-ar afla baricadaţi în combinatul siderurgic. Partea ucraineană susţine însă că acolo s-ar afla şi circa 1.000 de civili şi a cerut în repetate rânduri Moscovei organizarea unor coridoare umanitare pentru evacuarea lor în siguranţă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă