Consilierul guvernamental ION, în vizită la un liceu din Capitală. Puțină comunicare și multe scuze în dialogul cu elevii

13 martie 2023, 15:10

”Bună ziua, eu sunt ION, consilierul dumneavoastră. Îmi propun să ascult cu atenție și să înteleg problemele și nevoile dumneavoastră”, le-a spus ION elevilor.

Luat la întrebări de elevii Liceului Aurel Vlaicu, consilierul ION al premierului Nicoale Ciucă a fost prins cam nepregătit.

„Eu cred că în primul rând ar trebui să integrăm în şcoli un mod de educaţie tehnologică deoarece România are această stigmă de dezvoltare şi evoluţie”, a spus un elev.

”De exemplu, acum nu a înţeles cuvântul magic, dar poţi reîncerca”, a explicat Nicu Sebe,  coordonatorul echipei ION.

Pentru a-l mai salva pe consilierul ION din unele situaţii stânjenitoare, reprezentantul companiei care l-a creat a venit de fiecare dată cu explicaţii.

”ION în momentul de faţă funcţionează ca un consilier. Este o confuzie generală că ION ar trebui să aibă un comportament similar ChatGPT. ChatGPT răspunde la întrebări. Rolul lui ION este să colecteze informaţii de la poporul român. Cum face chestia asta? Noi am dezvoltat acest AI care în baza răspunsurilor pe care le dai, formulează din în ce mai multe întrebări”, a mai spus Nicu Sebe.

Pe 1 martie, robotul ION a avut un dialog cu premierul Nicolae Ciucă chiar în şedinţa de Guvern, dialog despre care Nicu Sebe, coordonatorul proiectului, a recunoscut că a fost regizat.

„În acel moment într-adevăr așa a fost, dar sistemul poate să facă și răspunsuri cu siguranță”, a recunoscut Nicu Sebe.

”Anumite elemente au fost pregătite dinainte. De altfel am văzut lansări făcute de Elon Musk, de Steve Jobs unde au primit, şi ştiţi bine momentele, erori, erori”, a spus Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

În prima săptămână de la lansare, consilierul guvernamental virtual ION a primit aproximativ o jumătate de milion de mesaje şi tag-uri în social media de la români.

Principalele subiecte au fost educaţia, îmbunătăţirea sistemului public de sănătate şi a condiţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi și pentru cele vârstnice, salariile şi pensiile mici, precum şi nevoia de a îmbunătăţi condiţiile de viaţă în oraşele mari.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite