Consilierii generali ai Capitalei au respins un proiect prin care o clădire din Centrul Vechi ar fi devenit Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România

12 martie 2019, 18:39

Primăria Capitalei putea dona clădirea istorică Institutului „Elie Wiesel” doar cu votul a două treimi din Consiliul General. Liderii grupurile politice au spus că au votat pentru, deși invocă motive împotriva acestei măsuri. De exemplu, viceprimarul Capitalei susține că imobilul vizat se află într-o zonă plină de românism, foarte vascularizată în istoria noastră și ca nu este dotată cu utilități. Eu o să votez pentru, deși mă doare sufletul, a declarat Aurelian Bădulescu.

Clădirea ar fi fost cumpărată însă de Primărie pentru a o transforma în pinacotecă, spun unii consilieri. Alții susțin că nu ar exista aviz de la Ministerul Culturii, ceea ce va duce din nou la anularea hotărârii.

Respingerea proiectului a stârnit multe comentarii.

Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului ar avea ca scop prezentarea și promovarea istoriei, culturii și tradițiilor comunităților evreiești din România, dar si contribuția acestei minorități naționale la modernizarea societății românești de-a lungul timpului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite