Consilierii științifici din Marea Britanie nu recomandă vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor sănătoşi cu vârste între 12 și 15 ani

4 septembrie 2021, 18:48

Comitetul științific mixt pentru vaccinare și imunizare din Marea Britanie consideră că beneficiile vaccinării în raport cu riscurile, în cazul copiilor sănătoși, nu justifică deocamdată imunizarea acestora. Cercetătorii au ales această abordare precaută după cazurile de miocardită, inflamarea muschiului inimii, raportate în SUA și Israel, statele care vaccineaza la scară largă adolescenții.

”Rămân incertitudini privin efectele pe termen lung ale miocarditei. Şi asta face că raportul riscuri-beneficii pentru aceşti copii să fie destul de strâns încât să nu ne simţim confortabil să recomandăm vaccinarea copiilor de 12-15 ani. De aceea acum aveam această poziţie şi doar timpul ne va arăta dacă aceste probleme sunt semnificative sau nu”, spune Adam Finn, medic şi membru al Comitetului pentru Vaccinare.

Comitetul mixt pentru vaccinare şi imunizare a precizat că adolescenţii şi copiii care au anumite afecţiuni care îi predispun riscului de a suferi de forme grave de COVID-19 ar trebui să fie vaccinaţi – printre aceștia cei cu probleme cardiace, diabet de tipul 1 sau astm cronic. Membrii Guvernului ar dori ca până la sfârșitul lunii vaccinarea anticovid să fie deschisă tuturor celor peste 12 ani și au transmis cercetătorilor să-și revizuiască abordarea și să ia în calcul și alte aspecte, cum ar fi posibila perturbare a noului an școlar.

Rămân însă mulți oponenți ai ideii și sute de persoane au demonstrat violent chiar în fața sediului comitetului pentru vaccinare și imunizare. Comitetul pentru vaccinare urmează săptămâna viitoare să emită recomandări și în legătură cu doza trei pentru persoanele în vârstă și pentru cele vulenrabile, program care în viziunea guvernului ar trebui să înceapă tot luna aceasta.

În Marea Britanie, peste 64 la sută din populația adultă are schema completă de vaccinare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite