Consilier județean din Giurgiu, acuzat de cămătărie. Un milion de euro este dauna din dosarul lui Mihnea Boerescu

14 ianuarie 2018, 19:37

Consilierul judeţean Mihnea Boerescu are de mulţi ani afaceri în domeniul imobiliarelor. Si-a făcut şi un film în care îşi povesteşte viaţa si l-a postat pe contul de youtube.

Iar declaraţia de avere arată că a reuşit să agonisească multe. Doar pentru a declara terenurile pe care le deţine, Boerescu a avut nevoie de şase pagini. În total, deţine peste 720.000 de metri pătraţi de teren în judeţul Giurgiu,  dar şi patru locuinţe în Bucureşti, bijuterii, ceasuri și câteva sute de mii de euro.

Anchetatorii îl acuză pe consilierul judetean că cel puțin o parte din avere nu a obţinut-o pe căi cinstite. Şi nu singur, ci şi cu ajutorul secretarelor şi asistentelor sale.

Săptămâna trecută, anchetatorii au percheziţionat două imobile ale consilierului şi au ridicat mai multe documente. Pe 12 ianuarie, Boerescu a fost reţinut, iar instanţa a decis apoi să fie plasat în arest la domiciliu. Şi din arest, consilierul ne-a declarat că este nevinovat.

Consilierul judeţean spune că persoanele care l-au reclamat i-au vândut două imobile în urmă cu câţiva ani, iar apoi s-ar fi răzgândit. Acestea ar fi depus mai multe plângeri şi au existat mai multe procese pe care Boerescu sustine că le-a câştigat. Acum însă l-au acuzat de cămătărie. Consilierul declara ca este nevinovat şi că va reuşi să şi demonstreze asta.

Pentru faptele sale, Mihnea Boerescu, aflat la al doilea mandat de consilier judeţean din partea PNL, riscă închisoarea de la 6 luni, la 5 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite