Congresul Statelor Unite a votat noi sancțiuni împotriva Rusiei. Președintele Trump are drept de veto

28 iulie 2017, 14:44

Până acum, preşedintele Trump a promovat o detensionare a relaţiilor cu Moscova. Dar Congresul american e foarte îngrijorat de presupusul amestec al Moscovei în alegerile americane de anul trecut.

John  McCain, senator republican de Arizona: „E timpul să răspundem atacului Rusiei asupra democraţiei americane cu putere, hotărâre, scop comun şi acţiune.”

Astfel, deşi Partidul Republican al preşedintelui Donald Trump are majoritate clară în legislativ, ambele camere au votat covârşitor pentru impunerea sancţiunilor.

Chuck Schumer, liderul democrat din Senat: „Încă nu ştim dacă preşedintele Trump va promulga această legislaţie, dar vă spun atât: când congresul vorbeşte suficient de tare şi răspicat, şi dacă trimitem această lege cu o majoritate clară, nu contează ce decide preşedintele Trump.”

Președintele are drept de veto, dar dacă îl va folosi, proiectul se va întoarce în Congres – unde, cel mai probabil, va trece din nou și, potrivit legii, va intra în vigoare.

Sancţiunile îl pun într-o situaţie delicată pe preşedintele Trump: ele vizează şi state ca Iranul şi Coreea de Nord, criticate acerb de preşedinte, dar şi Rusia, faţă de care şeful de la Casa Albă a promovat o apropiere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă