Congresul American a dat undă verde pentru încheierea unui contract uriaș cu Polonia. Rusia face teste cu avioane invizibile

28 septembrie 2019, 21:00

Polonia se înarmează cu cele mai moderne echipamente, fie că este vorba despre avioane de luptă de generația a cincea, F35, fie că este vorba despre lansatoare de rachete Himars sau sisteme Patriot de ultimă generație.

Sunt trei contracte majore încheiate în acest an de același ministru polonez al Apărării cu americanii.

Departamentul de Stat a aprobat la începutul lunii achiziția a 32 de avioane invizibile F35 de către Polonia.

Contractul este estimat la 6,5 miliarde de dolari.

Autoritățile de la Varșovia anunță însă că abia încep negocierile legate de detaliile contractului și avioanele de luptă ar putea costa mai puțin. În pachet ar intra, între altele, sisteme de comandă, control și comunicații și de război electronic.

Mariusz Blaszczak, ministrul polonez al Apărării: După decizia Congresului, nu este nicio îndoială că vom avea cele mai moderne avioane F35. Nu orice ţară poate avea astfel de avioane. Fără îndoială, acesta va fi cel mai mare contract din istorie, care va consolida modernizarea echipamentelor armatei poloneze.

Tehnica modernă de luptă este testată și de Rusia. Ministerul Apărării a dat publicității imagini cu aeronava fără pilot de 20 de tone, Suhoi70. Este practic o dronă invizibilă rusească datorită materialelor din care este realizată. Apare în tandem cu avionul invizibil de generația a cincea Su57. Primul zbor comun a durat 30 de minute.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite