Congres PNL cu 5.000 de delegați. Potrivit subprefectului Capitalei, în condițiile actuale, evenimentul ar putea fi organizat doar cu jumătate din numărul de participanți anunțat

18 septembrie 2021, 21:24

Liderii liberali pregătesc condițiile în care urmează să se desfășoare congresul PNL, pe 25 septembrie.

„Organizatorii congresului vor cere opinia celor de la CNSU. Vom vedea care este opinia lor pentru astfel de activităţi. (…) Nu luăm în calcul altă variantă în acest moment”, a declarat Florin Cîțu.

De cealaltă parte, având în vedere creșterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19, președintele PNL ia în calcul și alte variante, inclusiv cea a desfășurării în aer liber.

Ludovic Orban susține că 80% dintre delegaţii care vor participa la Congresul PNL sunt vaccinaţi, iar ceilalţi vor face teste.

Oricum, subprefectul capitalei le-a tăiat elanul liberalilor. Antonela Ghiță a declarat că, în prezent, congresul PNL ar putea fi organizat doar cu jumătate din numărul anunțat de participanți.

Până atunci, la Consiliul Naţional al PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu și-au dat mâna, au stat unul lângă altul, dar şi-au aruncat acuze.

În timp ce Ludovic Orban susține că premierul ar trebui să vină în Parlament și să ceară un nou vot de încredere, șeful Guvernului declară că va cere vot doar pentru miniștrii nou numiți.

Liberalii din tabăra condusă de Orban și reprezentanții USR susțin că, în cazul în care premierul va cere în Parlament vot doar pentru miniștrii înlocuiți, cel mai probabil și această speţă va ajunge pe masa Curţii Constituţionale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite