Congres ALDE la Palatul Parlamentului. Călin Popescu-Tăriceanu, validat președinte unic

22 aprilie 2017, 11:22

ACTUALIZARE Telejurnal ora 20.00 Călin Popescu-Tăriceanu a fost validat, sâmbătă seară, drept preşedinte unic al ALDE.

Singurele mize au fost posturile de vicepreşedinţi pentru apropiaţii lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Procedura de vot nu a scăpat însă de practica vechilor cooperative şi a listelor cu nume care au circulat printre delegaţi.

Fostul copreşedinte, Daniel Cosnatantin, şi susţinătorii lui au boicotat lucrările Congresului şi au contestat în instanţă organizarea alegerilor.

ACTUALIZARE Telejurnal ora 19.00 După aproape 10 ore, ALDE nu şi-a ales încă noua conducere. Este a doua zi de Congres, care a reunit la Palatul Parlamentului delegaţi din toate filialele partidului. Călin Popescu-Tăriceanu este candidat unic la preşedinţia formaţiunii politice. Procedura de vot s-a derulat greoi. Vor fi aleși 17 vicepreședinți, a relatat reporterul TVR Marius Vulpe.

ACTUALIZARE 11:20 Noul statut, votat joi, prevede că numărul vicepreşedinţilor se dublează, de la 8 la 17, pentru a asigura accesul mai multor persoane la masa deciziei.

Au fost modificate şi prevederi ce ţin de excluderea membrilor de partid. Una dintre acestea vizează contestarea deciziilor luate de structurile partidului.

Adică acţiuni similare celei întreprinse de Daniel Constantin, care a atacat în instanţă organizarea Congresului. De altfel,  Constantin şi apropiaţii săi au lipsit de la Congres, pentru că nu au dorit să-l valideze.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite