Confuzie la granița dintre Belgia și Franța: Locuitorii din două orașe înfrățite așteaptă ridicarea totală a interdicțiilor de călătorie

2 iunie 2020, 08:32

Quievrain și Quievrechain sunt două orașele înfrățite situate de o parte și de altă a frontierei franco-belgiene. Mulți belgieni din Quievrain traversau granița dintre cele două țări pentru a-și vizită rudele și mulți francezi din Quievrechain treceau în Belgia pentru plimbări. Odinioară imaginară, granița este astăzi cât se poate de concretă, păzită de poliție, care nu permite trecerea.

„Voiam să merg să-mi văd sora care stă la 2 kilometri de aici. Poliţia spune că nu avem voie”, spune un locuitor.

”Am venit să văd dacă pot intră în Franţa, pentru că îmi place să mă plimb. Mi-au spus că nu am voie, nu înainte de 15 iunie„, spune un locuitor.

De suferit au și comercianții din Franța, obișnuiți cu clienții belgieni, care găsesc aici prețuri mai bune decât la ei acasă.

”Nu mai înţelegem nimic. E absurd să nu existe coordonare între cele două ţări. Dacă se deschide pe o parte, nu înţeleg de ce pe cealaltă rămâne închis. E ruşinos”, spune Herve Ruzssen, patron de magazin.

Comisia Europeană a lansat un set de recomandări pentru redeschiderea progresivă a fronitierelor interne ale UE, însă țările sunt cele care decid când și manieră în care ridică restricțiile de la propriile frontiere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Franța, prima țară cu o lege împotriva hainelor ieftine chinezești

Referendum la Paris, pe tema triplării tarifelor de staţionare pentru SUV-uri