Conflict în PNL pe funcții și candidaturi. Tensiuni pe fondul selecției pentru viitoarele europarlamentare

23 iulie 2018, 21:53

Întâlnirea lui Vasile Blaga cu foștii pedeliști a dat apă la moară aripii vechilor liberali, care contestă autoritatea lui Ludovic Orban.

Liderul PNL Ilfov, Marian Petrache a propus convocarea unui nou congres, pe motiv că cei care l-au ales pe Orban la șefia partidului ar trebui să își reafirme sprijinul.

În ședința BEx, ideea nu a fost însă susținută de niciun alt liberal. Prilej pentru Orban să lanseze un avertisment. Detalii, în materialul VIDEO

Mănușa aruncată de vechii liberali actualei conduceri de partid vine pe fondul luptei interne pentru un loc eligibil la europarlamentare.

Modul de selecție a viitorilor candidați este contestat atât de unii vechi liberali, precum și de foști pedeliști, precum Gheorghe Falcă, care cer paritate pe liste.

În schimbul unor locuri pe lista de candidași eligibili, Orban li-a asigurat însă susținerea greilor din fostul PDL, Vasile Blaga și Mircea Hava.

Deocamdată, Ludovic Orban a obținut un moment de respiro.

Supraviețuirea sa ca lider de partid va depinde de atingerea țintei electorale pentru alegerile europarlamentare – în jurul scorului  de 30%.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite