Conferința Internațională "Diplomacy 360" dedicată aniversarii a 70 de ani de la înființarea NATO. Abigail Rupp, adjunctul șefului Misiunii Diplomatice a SUA: România a demonstrat abilități de lider în parteneriatul transatlantic

Peste 200 de persoane din rândul ambasadelor, a instituțiilor publice și a mediului de afaceri și-au dat întâlnire, joi, la București. Bursa Româna de Afaceri a organizat a 4-a Conferința Internațională "Diplomacy 360" dedicată aniversarii a 70 de ani de la înființarea NATO.

07 Noiembrie 2019, 15:39 (actualizat 07 Noiembrie 2019, 15:54) Știrile TVR |
NATO, la 70 de ani
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

S-a discutat despre securitate și prosperitate la granița estică a Alianței Nord Atlantice și a Uniunii Europene, iar contribuția României a fost recunoscută de reprezentanții NATO.

Țara noastră joacă un rol important în regiune, iar oficialii români susțin că bugetul Apărării de 2% din PIB va ajuta la înzestrarea forțelor armate.

Abigail Rupp, adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice a SUA: România a demonstrat abilități de lider în parteneriatul transatlantic, lucru evidențiat în prima jumătate a acestui an, în timp ce a deținut președinția rotativă a Consiliului UE, România a avut un rol exemplar. În timpul președinției, care a fost prima de acest fel de când ați aderat la UE, România și-a reiterat parteneriatul în ceea ce privește apărarea, securitatea și respectarea statului de drept.

Nicolae Nasta, SS în MApN: Bugetul Apărării a ajuns la 2% din 2017 și ne-am angajat să menținem acest nivel şi în următorii 10 ani. Realocarea bugetului ne permite să intensificăm eforturile de protejare a păcii și de înzestrare a forțelor armate, precum și creșterea capacității de reacție și a interoperabilității Armatei Române.

Constantin Dudu Ionescu, consilier de stat, Admnistrația Prezidenţială:  Amenințările de tip hibrid sunt cele mai mari la adresa siguranței, securității și prosperității. Nu avem niciun buton roșu în ceea ce privește amenințările de tip hibrid. Singura modalitate de a ne apăra este întărirea capacității de rezistență la nivelul instituțiilor, dar mai ales la nivelul societății.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 7°C 7°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI